Chocolademelk als hersteldrank

dec 20, 2021 | Blog

Ook al staat chocolademelk niet bekend als het meest gezonde drankje, het blijkt toch een erg goede hersteldrank te zijn na het sporten. Beloon je zelf dus in de winter met een kop warme chocolademelk om goed te herstellen.

Zelfs na een training van een half uur is het herstel een belangrijk onderdeel van je training. Vocht en energie moeten worden aangevuld, en spierschade moet gerepareerd worden. Hoe sneller hoe beter.

Chocolademelk bevat de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en elektrolyten, die vergelijkbaar is met sportdrank.

Energie aanvullen

Chocolademelk bevat veel suikers. Het voordeel hiervan is dat de koolhydraten snel worden opgenomen door je lichaam waardoor je koolhydraatvoorraad snel weer op peil is, dit zorgt weer voor een beter herstel.

Spierherstel

Wist je dat je spieren tijdens het lopen beschadigd raken? Deze kleine beschadigingen worden tijdens het herstel gerepareerd. Daar zorgen eiwitten en aminozuren voor. Deze eiwitten en aminozuren komen veel voor in zuivelproducten, en dus ook in chocolademelk!

Elektrolyten

Elektrolyten als kalium, calcium en natrium in melkproducten, zorgen voor een betere werking voor spieren en zijn een betere manier om vocht aan te vullen dan water.

Gezonde keuze?

Zijn er dan nadelen aan chocolademelk als hersteldrank? Chocolademelk bevat naast suikers, eiwitten en elektrolyten ook de nodige vetten. Chocolademelk is dus niet de beste keus als je wilt afvallen, maar af en toe mag je jezelf toch best trakteren op een warme kop chocolademelk? En vergeet dan de slagroom niet 😉

Geschreven door Wiebren

0