NIEUW: Brooks Cascadia 15

sep 22, 2020 | Nieuws

Nu de wegwedstrijden door Covid-19 veelal geen doorgang vinden, zoeken veel hardlopers hun heil bij het trailrennen. Door het kleinere deelnemersaantal kunnen deze vaak wel doorgang vinden. Om deze groep (nieuwe) trailrunners van dienst te kunnen zijn, gaan we ons trail assortiment uitbreiden. We zijn dan ook blij om te kunnen zeggen dat we de Brooks Cascadia 15 aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen! In dit artikel lees je meer over de ins en outs van deze goede trailschoen.

De Brooks Cascadia is onder te verdelen in drie belangrijke onderdelen. Ten eerste het bovenwerk. Brooks staat bekent om zijn goede pasvorm en heeft deze ook toegepast in de Cascadia. De 3D Fit Print zorgt met zijn strategische stretch- en structuurstukken voor een ideale pasvorm. Door het gebruik van de Cordura Mud Guard heeft Brooks een bovenwerk gecreëerd dat goed ademend is, maar tevens goed bestand is tegen steentjes en takjes.

Ten tweede is er de tussenzool. Deze is, net als bij zijn voorgangers, gemaakt van het BioMoGo materiaal. Dit materiaal zorgt voor een fijne demping die zich dynamisch aanpast aan elke stap. Goed om te weten is dat dit materiaal ook nog eens sneller biologisch afbreekbaar is ten opzichte van andere EVA-materialen.

Als laatst is er natuurlijk de slijtzool. Brooks heeft twee technieken in de slijtzool verwerkt om zo een zo goed mogelijke grip te krijgen. De slijtzool is gemaakt van TrailTack Rubber en het Pivot Post System. Het TrailTack Rubber biedt veel grip en tractie op elke ondergrond en is uitermate geschikt voor het klimmen en dalen. Het Pivot Post System zorgt voor stabiliteit en grip op op onverhard en nat terrein.

Al deze factoren zorgen er voor dat de Brooks Cascadia 15 een erg fijne trailschoen is. Ben je benieuwd hoe de Cascadia in praktijk voelt? Kom dan langs in een van onze winkels.

Geschreven door Team Rotterdam

0