Beginnerstips voor nieuwe hardlopers

Ben je net gestart met hardlopen of wil je gaan beginnen?

Lees hier alles voor een goede start!

Hoe moet ik beginnen?

Op straat, in de duinen of in het bos, je ziet steeds meer hardlopers! Heb jij ook goede voornemens voor 2021, wil je meer bewegen of er gewoon even een blokje om tussen het thuiswerken door? Begin dan ook met hardlopen!

Veters strikken doe je zo!

Je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel glijdt een beetje omhoog of de schoen knelt wat aan de zijkant. Hier kunnen andere striktechnieken uitkomst bieden.

Alles over sportbeha’s

Wellicht denk je er niet zoveel over na, maar een goede sportbeha is écht essentieel als je intensief sport. Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van bewegingsvrijheid. Een slecht passende beha kan zelfs schadelijk zijn voor het borstweefsel.

Hoe gaan je schoenen langer mee?

Je hardloopschoenen mogen vies worden! Dat is een teken dat ze goed gebruikt worden. Je hebt ze niet om ze mooi in de kast te laten staan of wel? Toch is het zo dat schone schoenen langer mee gaan en minder snel verslijten. Het is heel duurzaam om er netjes mee om te gaan, of een tweede paar aan te schaffen.

Kledingadvies 

Veelgemaakte fouten bij hardlopers zijn vaak het of teveel kleding aantrekken, of de verkeerde! Als we hardlopen krijgen we het snel warm, dus kleding moet ademend zijn. Daarnaast is het ook comfortabel om niet drijfnat van het zweet te raken… Hoe doe je dat allemaal?

0