Nieuw: AfterShoxz OpenMove

nov 25, 2020 | Blog

Sinds kort ligt de AfterShokz OpenMove bij ons in de winkels. Dit is het nieuwste model van AfterShokz en met een fijn prijsje. De OpenMove kost namelijk maar €90,-!

Zoals bekend is maken de AfterShokz headphones gebruik van de Bone Conduction Technologie. Dit betekent dat ook bij de OpenMove jouw gehoorgangen niet geblokkeerd worden. Het grote voordeel hiervan is dat je met de Aftershokz OpenMove veiliger bent in het verkeer dan met andere ‘in-ear’ headphones. Ondanks dat de muziek niet via de gehoorgang gaat, is Aftershokz er in geslaagd een hele goede geluidskwaliteit te verzorgen. Dit is bij de OpenMove dan ook niet anders.

In de bovenstaande afbeelding staan nog andere specificaties van de AfterShokz OpenMove. Omdat we niet willen dat dit een te technisch verhaal wordt, hebben we de OpenMove uitgetest en Aimée heeft hierover een review geschreven:

Review: Aftershokz OpenMove

Sinds Corona loop ik veel vaker alleen en dan vind ik het heerlijk om in mijn eigen wereld te zijn en met mijn favoriete afspeellijst hard te lopen. Het liefste met het volume lekker hard. Dit kan ook heel gevaarlijk zijn, doordat je niet hoort wat er om je heen gebeurt. Dit gevaar is verleden tijd met de koptelefoons van Aftershokz. Door het “open ear” design hoor je alles wat er in je omgeving hoort. 

Toen ik hoorde over deze koptelefoons dacht ik meteen “zit dat wel lekker?” en “is de geluidskwaliteit wel goed?”. Niets is minder waar. Toen ik 8 maanden geleden voor het eerst met de Aftershokz Aeropex liep, was ik verbaasd over de goede geluidskwaliteit. En ik voelde tijdens het lopen amper dat ik het droeg. Afgelopen week mocht ik de Aftershokz OpenMove testen, zodat ik een goede vergelijking kon maken. Waar de Aftershokz Aeropex €170 kost, is de Open Move een goedkopere optie van €90, dus ik was erg benieuwd naar de verschillen tussen de twee koptelefoons.

De eerste indruk toen ik deze in mijn handen kreeg was dat hij er misschien iets minder sportief en flitsend uitziet. Toen ik hem opzette, merkte ik ook dat hij iets zwaarder lijkt te zijn en meer aanwezig op je hoofd. Zodra ik begon met hardlopen, merkte ik hier nog weinig van en voelde ik amper dat ik een koptelefoon droeg. De koptelefoon past goed en blijft uitstekend zitten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij afzakt of dat je hem verliest.

De geluidskwaliteit van de OpenMove is ontzettend goed! Tijdens het lopen hoorde ik zelfs als ik ingehaald werd door een fietser. Tijdens het mijn rondje had ik niet het idee dat de kwaliteit van het geluid minder was dan die van de Aeropex. Pas toen ik thuis was en de twee headphones naast elkaar probeerde, merkte ik pas een verschil. Gezien het prijsverschil is dat ook wel logisch, maar eigenlijk merk je hier weinig van.

Ik vond de AfterShokz OpenMove erg fijn in het gebruik. Er zitten maar drie knoppen op, waarmee je de koptelefoon makkelijk met bijvoorbeeld je sporthorloge of mobiel verbindt via bluetooth. Ook kun je de muziek pauzeren en naar het volgend nummer op je afspeellijst gaan. Het aanpassen van het volume en het opnemen van telefoongesprekken is hierdoor ook heel simpel.

Kortom, houd je van lopen met muziek, dan kan ik de Aftershokz OpenMove zeker aanraden. De geluidskwaliteit is super en hij zit goed om je hoofd. 

Aimée

Wil je na het lezen van ervaringen van Aimée de Aftershokz OpenMove zelf ervaren? Bestel dan in onze webshop of kom langs in een van onze winkels.

Geschreven door Team Rotterdam

0