7 Tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden

dec 30, 2021 | Blog

Volgend jaar ga je écht gezonder leven. Je gaat onder andere sporten! Hardlopen is daarbij een sport waar je gemakkelijk aan kunt beginnen én weingi tijd kost. Of je wilt vaker gaan lopen, of regelmatiger. Maar het nadeel van goede voornemens is dat de meeste mensen het na half januari alweer voor gezien houden.

Wij geven je 7 tips om het dit jaar wel vol te houden:

#1 Stel haalbare doelen.

In plaats van te zeggen dat je wat vaker wilt gaan lopen, kun je beter zeggen dat je 2 keer per week 5 kilometer wilt gaan lopen. Zo maak je je doelen concreet. Stel je doelen elke keer met kleine stappen bij.

#2 Maak een schema en houd je hier aan.

Op onze website vind je schema’s voor afstanden van 5km tot de marathon. Deze zijn gratis te downloaden. https://www.dehardloopwinkel.nl/hardloopschema/

#3 Samen lopen is leuker

Zoek een maatje met dezelfde doelen en ga samen lopen. Het is gezellig, je hebt steun aan elkaar én een stok achter de deur! Er zijn ook genoeg harloopverenigingen die een beginnerscursus aanbieden.

#4 Draag goede kleding

Vooral in het begin van het jaar kan het koud en guur zijn. De juiste kleding zorgt er voor dat je het niet koud krijgt en je daardoor teveel afgeleid bent. Je vindt de perfecte outfit in onze winkels en in onze webshop.

#5 Draag de juiste schoenen

Onmisbaar voor elke hardloper zijn een paar goede schoenen. Want loop je op oude, te kleine, te grote of de verkeerde schoenen? Dan raak je eerder geblesseerd en haak je ook veel sneller af. In onze winkels ben je aan het juiste adres.

#6 Loop met een sporthorloge

De beste tool om goed inzichtelijk te maken hoe je vordert is een goed sporthorloge. Hierop kun je precies zien hoeveel vooruitgang je boekt zodat dit je weer motiveert voor je volgende trainingen. In onze winkels vind je een ruim assortiment aan Garmin en Polar sporthorloges. https://www.dehardloopwinkel.nl/product-categorie/elektronica/gps-horloges/

#7 Plan eens een wedstrijd in

Je hebt wedstrijden variërend van 5 kilometer tot de marathon, iedereen kan dus een wedstrijd lopen. Een wedstrijd is ook een mooi doel om naartoe te werken als beginner, het zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.

Geschreven door Wiebren

0