Marije geselecteerd WK junioren Duathlon Denemarken

jun 12, 2018 | Blog

Ik ben geselecteerd voor het WK junioren Duathlon in Denemarken. De wedstrijd vindt plaats op 6 juli. Ik heb mij geplaatst door het meedoen aan twee duathlon wedstrijden tussen de vrouwen. De eerste duathlon was de RunBikeRun in Geel (belgie). Hieronder mijn verslag:

Het zomerseizoen anders begonnen dan andere jaren. Namelijk met een Runbikerun in Geel (België). Voor het RTC Brabant startte ik met Kim Nulens en Kim Van T Verlaat tussen de vrouwen.
Eerst een 2,5 km gelopen. Dit parcours liep door een bos heen. Met een goede eerste run na een snelle wissel in het derde fietsgroepje beland. Het was mijn tweede stayer wedstrijd en ik merk dat ik hier nog een hoop in kan leren. We eindigden na vier ronden van 5 km met een grote groep vrouwen voor de tweede wissel. Daarna moesten wij nog 5 km lopen. Deze 5 km bestond uit 2 ronden. De tweede ronde kon ik nog versnellen. Mijn eindresultaat was een 7de plek.

Tussen de twee duathlons door heb ik een week meegetraint met de talenten ontwikkelings groep. Een hele leuke week gehad in Sittard met de TO groep van de triahtlon. Voor mij de eerste keer een trainingsweek met de focus op de triathlon. Ik heb het erg naar mijn zin gehad deze week met de anderen en ik heb veel geleerd. Gisteren een interessante clinic over het nemen van bochten gehad van Oscar Saiz gehad. Tijdens de laatste ronde met mijn fiets gevallen. Hierdoor is mijn fiets kapot gegaan, maar gelukkig bij BikePro een leenfietst meegekregen zodat ik morgen nog wel mee kan doen aan het NK Duathlon in Hogerheide. Bedankt Armand Van der Smissen , Remco de Veen en Marcel ten Wolde voor de trainingsweek in Sittard!

Mijn verslag van de tweede duathlon het NK hogerheide :
Een 11de plek voor mij bij het NK Sprint Duathlon in Hogerheide. Tevreden over mijn eerste run, daarna een wat mindere wissel (door mijn helm). Het fietsonderdeel ging niet zo lekker, de leenfiets van BikePro was wennen. Ook nam ik de bochten in het parcours nog iets te onzeker. Daarnaast was het gisteren heel warm, wat het fietsen en het lopen zwaar maakte. Door de warmte ging de tweede run ook zwaarder dan ik had gehoopt. Toch kan ik na een trainingsweek (en de val) wel tevreden zijn over mijn 11de plek. Een mooie ervaring

Ik heb heel erg veel zin in het WK duathlon. (De ploeg is nog niet bekend gemaakt op Facebook.)
Ik hou jullie weer op de hoogte als ik weer nieuwe wedstrijden ga doen.

Mijn laatste wedstrijd was het NK triathlon. (2 juni 2018) Hieronder mijn verslag:
Zaterdag een drukke dag met het NK triathlon en de team relay met TVS’90.
Om 13:00 was de start van de junioren sprint triathlon (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen). Het zwemonderdeel(ik train hier eigenlijk te weinig voor) is mijn minste onderdeel . Als 20ste kwam ik uit het water, waarna ik mijn wetsuit snel uit had. Gefietst met zijn drieën vier ronden van 5 km. Het laatste rondje viel er een klein gat, maar ik merk zelf verbeteringen tijdens het stayeren. Toen het looponderdeel waar ik heel veel zin in had. Tijdens het lopen geprobeerd om nog zo veel mogelijk deelnemers in te halen. Met een tijd van 19:15 een tweede looptijd. gefinisht net bij de eerste 10 als 10de.
Om 18:45 was de team relay met TVS’90. Dit is een estafette van 200 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen, daarna tik je de volgende aan en die gaat dan van start. Het team bestond uit Roel Linde, Kim Van T Verlaat en Joey Van T Verlaat. Ik startte als 3de. Tijdens het zwemmen werd ik ingehaald door Romy Spoelder. Samen met Romy de fietsronde goed kunnen fietsen. Als laatste het looponderdeel. Hier alles nog proberen te geven (4 deelnemers in gehaald). Daarna Joey Van T Verlaat aangetikt die onze laatste triatleet was die het af maakte. Hierbij werden we 2de junioren team en 1ste clubjunioren team.
Het was een lange zaterdag, maar wel een zaterdag waar ik tevreden over ben.

 

Ik doe dit jaar naast de atletiek ook meer triathlons bij het team TVS’90. In het weekend van 26 mei en 27 mei heb ik twee wedstrijden gehad. Zaterdag een competitiewedstrijd van de A junioren in Zoetermeer met PAC. Het was die dag heel erg warm, maar ik liep nog steeds een lekkere wedstrijd. Er was niet veel tegenstand. Op de 1500 had ik nog steeds een tijd van 4:42,17. De dag erna had ik een triple mix in Almere met het team TVS’90. Hieronder een verslag:

Mijn eerste triathlon van het jaar was de triple mix in Almere met TVS’90 in de eerste divisie. Ons team bestond uit Kim Van T Verlaat, Laura Bal en Nikita van den Ouden. Een triple mix bestaat uit drie heats met 10 minuten pauze tussendoor. Je start telkens 10 minuten na je binnenkomst. De eerste heat bestaat uit een normale triathlon (zwemmen/fietsen/lopen), de tweede heat is een omgekeerde triathlon (lopen/fietsen/zwemmen) en de laatste heat is een mix (fietsen/zwemmen/lopen). De afstanden waren 200m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km lopen.
We startten vanuit het water. Het was een chaotische start met veel geduw. Ik kwam midden in het deelnemersveld uit het water, waarna ik mocht gaan fietsen. Met het fietsen mee kunnen fietsen met een groep. Daarna begon het looponderdeel. Het eerste looponderdeel ging enorm goed, want ik kwam als 2de over de finish van de eerste heat.
Tijdens de 10 minuten pauze goede verzorging van Wendy Van T Verlaat-Wooning. De tweede heat mocht ik starten als 2de met een achterstand van 3 seconden op teamgenoot Kim Van T Verlaat. Kim had een penalty door te laat afstappen, waardoor ik als eerste kwam te lopen. Als eerste ging ik fietsen, maar al snel met nummer 2 kunnen fietsen. Als laatste in deze heat was het zwemonderdeel. Mijn tweede plek tijdens deze heat kunnen behouden.
De laatste heat begon met het fietsonderdeel. Ik voelde hier dat het zwaar begon te worden. Daarna het zwemmen, waar ik een kleine achterstand opliep (wel mijn snelste zwemonderdeel van de gehele wedstrijd). Als laatste onderdeel was het lopen. Hier naar mijn teamgenoot Kim Van T Verlaat toe kunnen lopen. Uiteindelijk een derde plaats individueel en een tweede plek met het team (op 1 punt verschil).

 

Geschreven door Marcel

0