Monique gaat Rotterdam doen.08 Maart 2018

Nog vier weken voor de Rotterdam Marathon: door Monique Punt
 

Nog vier weken en een beetje te gaan.

Jeetje, het is bijna zover: de marathon komt eraan.

"Hebben wij als adviseurs van De Hardloopwinkel nog tips voor jullie?"

En hoe gaat het bij ons?

Oke, ik ben aan het trainen voor nummer 13. Tja, ook dat nummer kom je tegen. Je kan er van alles omheen verzinnen en doen maar nummer 13 is en blijft toch speciaal.

Na het lopen van nummer 12 in Valencia besloot ik dat nummer 13 eens echt serieus gelopen moet gaan worden, met een schema dat bij mij past.

Even een beetje zoeken en netwerken; "wie is daar geschikt voor?" "Wie heeft al goede resultaten geboekt,  durft diegene het ook aan met mij?"

Mark de Boer van www.running.nu en trainer bij mijn eigen club CAV- Energie werd de gelukkige.

De start was op 31 december 2017, op deze dag mag ik nog even een 10 km lopen om een tijd neer te zetten als uitgangspunt. Nou dat heb ik geweten, wat een wind, wat een regen, maar met een PR het jaar afsluiten en je training voor de marathon ingaan is wel heel erg leuk.

En dan wordt het wachten op het eerste deel van mijn schema. Iedere week stuurt de trainer een schema per mail en dat is soms best schrikken. Want Mark is niet van het sportrusten zeg maar. Ook het lezen van schema`s is best nog een kunst apart en levert soms leuke verwarringen op.

We hebben nu 8 volle weken gehad en een kleine 600 kilometer in de beentjes zitten, maar het voelt zo goed en ik voel mij sterk maar ik ben er nog niet. Verder gaan we iedere twee weken trouw naar de masseur. Ook letten we op ons eten (chocolade, wijn ) staan niet of nauwelijks meer op de menukaart.

Het uitproberen van de gelletjes hebben ik nu wel gehad. Ik heb dit nog even gecheckt met de 35 km duurloop, hier neem ik gelletjes elke 5km net zoals ik dat tijdens de marathon ga doen. Hopelijk kunnen we dan ook de korte broek aan en een shirtje korte mouwen. Op de dag zelf met een nieuw shirtje lopen is niet verstandig.

We gaan een playlist maken voor de marathon en eigenlijk ben je er gewoon heel erg druk mee bezig.

 

Dus mijn tips;

Begin op tijd met trainen; 

Zorg dat je goede schoenen hebt;

Pas je voeding aan;

Slaap genoeg en onthoud, rust is ook training;

Ga trainen met sportvoeding;

Probeer je wedstrijd outfit uit;

Regel supporters.

Geniet van je marathon en bedenk niet iedereen is een Daphne Schippers, wat wij doen is veel moeilijker.

Wil je mij verder volgen kijk dan op http://ladymoniqueisrunning.blogspot.com